Miért gyere hozzánk?

Mert a Bakonyban számtalan program vár, télen-nyáron!

A közvetlen közelben :

A XIII.században épült cseszneki vár (www.csesznekivar.hu)  egy könnyű sétával is megközelíthető, egész évben látogatható, kutyával is (pórázon). A várból csodás kilátás nyílik a környező tájra, akár a Pannonhalmi Főapátságig is ellátni.

Via ferrata (www.viaferrata-csesznek.hu, www.vasaltutak.hu) a kalandot kedvelőknek.A via ferrata vasalt utat jelent, biztonsági sodronyok, korlátok, lépcsők valamint helyszínen biztosított védőfelszerelés segítségével biztonságban élvezhetjük a hegy-és sziklamászást.

Túrakedvelők paradicsoma a környék (www.turautak.com), a Zörög-tető, a károlyházi turistaház, az Ördög-árok  szakadéka,  az Ördög-rét és  a legendás Kőpince-barlang lehet a cél, vagy a Cuha-völgy, a kis patak mentén a pár kilométeres túrától a hosszabb kirándulásokig több lehetőség is kínálkozik, utazhatunk kisvasúttal (www.bakonyvasut.eu), végigmehetünk a tanösvényen.

Egy kicsivel távolabb, autóval vagy akár busszal elérhető programok:

Zircen (15 km) az arboárétum (www.zircarboretum.hu) különleges növény-és állatvilágát csodálhatjuk meg, megtekinthetjük az 1182-ben alapított Apátságot, a Műemlékkönyvtárat, a Bakonyi Természettudományi Múzeumot.

Pannonhalma (24 km) legfőbb nevezetessége a 996-ban  alapított Bencés Főapátság, mely a Világörökség része (www.bences.hu), valamint az Apásági Pince (www.apatsagipinceszet,hu), az Apátsági Sörfőzde és az arborétum szintén megérnek egy látogatást.

Veszprémben (37 km), a „királynék városában” találató az Érseki Palota  , az egyik legjentősebb egyházi könyvtárral, valamint levéltárral.

A Veszprémi Állatkert (www.veszpzoo.hu) egy sor különleges állatfajjal is büszkélkedhet (www.veszpzoo.hu), akár egész napot el lehet tölteni a több, mint 10 hektáros területen.

 a Veszprémi Várnegyed pedig igazán különleges, a Várhegy – Veszprém 7 dombjának egyike – tetejére épült, szinte érintetlenül fennmaradt barokk várnegyed.

És még további számos kulturális helyszínt kínál a város, például a  Szent Mihály Székesegyház és Szent György Kápolna, Gizella Kápolna, Tűztorony.

A régió több szép falva is tartogat programokat, mint Bakonybél ( 31 km ), mely kolostorával,  tanösvényével hívogat, vagy Bakonynána (14 km ), ahol szintén több nevezetes turista célpont található, a Római Fürdő szurdokvölgy, a Vadalmás – más néven Szerelemforrás.

Étkezési lehetőségek a közelben:

Cseszneken, a Kispajtától 5 perc autóútra, vagy kb.15 perc erdei sétára található a hangulatos Várvölgy vendéglő, ízletes, változatos konyháját csak ajánlani tudjuk.

Bakonyszentkirályon a Kossuth utcában vegyesbolt, illetve zöldség-gyümölcs üzlet található.

Nem messze, Szápáron található egy ökomalom, ahol helyi termesztésű és őrlésű biobúzából, kovásszal készült nagyon finom kenyér, bagett kapható hétfőn és csütörtökön.(Elérhetőséget személyesen tudok adni foglalás esetén.)

Vasárnaponként a Bakonyi Kosár Közösség tagjainak finomabbnál finomabb, házi készítésű termékeiből  is vásárolhatunk Cseszneken. FB oldalukon lehet nézelődni és előre leadni a rendelést, Sajtok, szörpök, idényzöldségek és gyümölcsök, lekvárok, sokféle finomság közül választhatunk.